Blog

 

Ο Καλύτερος Τρόπος να Πουλήσετε το Σπίτι σας Άμεσα


Θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σας άμεσα στην καλύτερη τιμή; Δείτε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε!

http://www.mesitiko-psarris.gr/uploads/%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CF%89-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%89-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1.jpg

Για τους ιδιοκτήτες που μας λένε «θέλω να πουλήσω το σπίτι μου άμεσα» οι επιλογές είναι οι εξής:

- Να προσπαθήσουν να το πουλήσουν μόνοι τους.

- Να συνεργαστούν με πολλούς μεσίτες, διατηρώντας και οι ίδιοι το δικαίωμα να διαφημίζουν το ακίνητό τους.

- Να προσλάβουν έναν αποκλειστικό μεσίτη που θα αναλάβει από την αρχή μέχρι το τέλος τη διαδικασία πώλησης.

Πώληση Ακινήτου Χωρίς Μεσίτη

Στην αυτή την περίπτωση, που οι Αμερικανοί ονομάζουν “For Sale By Owner”, ο ιδιοκτήτης παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Αν απευθυνθεί σε συγγενείς και γνωστούς και κάποιος από αυτούς ενδιαφερθεί, τότε μπορεί να μιλάμε για μια γρήγορη πώληση. Αν όχι, τότε καλείται να διαφημίσει το ακίνητό του με όσους τρόπους γνωρίζει, στο διαδίκτυο και την περιοχή του ακινήτου. Η ικανότητά του να φωτογραφίσει σωστά τους χώρους του ακινήτου και να το προετοιμάσει κατάλληλα για να υποδεχτεί τους υποψήφιους αγοραστές, είναι καθοριστικής σημασίας.

Χωρίς να διαθέτει το έτοιμο και αξιολογημένο πελατολόγιο ενός μεσίτη ακινήτων, η πώληση ακινήτου μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Φυσικά, εδώ το ζητούμενο δεν είναι η καλύτερη δυνατή τιμή, αλλά μόνο ο σύντομος χρόνος πώλησης. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών, μια διαδικασία που μπορεί να κρύβει παγίδες και σημαντικές καθυστερήσεις.

Πώληση Ακινήτου με Πολλούς Μεσίτες

Εδώ, ο ιδιοκτήτης αναθέτει την πώληση σε πολλούς διαφορετικούς μεσίτες, ενώ παράλληλα το διαφημίζει και ο ίδιος. Έτσι, δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ των μεσιτών, με στόχο να έχει γρήγορα προσφορές από υποψήφιους αγοραστές. Εδώ συνήθως οι μεσίτες δεν αφιερώνουν χρόνο στο ίδιο το ακίνητο και τον ιδιοκτήτη, αλλά αρκούνται σε μια γρήγορη καταγραφή του ακινήτου. Και αυτό γιατί πρέπει να βιαστούν να το εντάξουν άμεσα στο χαρτοφυλάκιό τους και αν είναι δυνατόν, σε χαμηλότερη τιμή από τους άλλους μεσίτες, έτσι ώστε να βγουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους και να συγκεντρώσουν εκείνοι τα περισσότερα τηλέφωνα. Αυτή η πίεση μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, αλλά και εδώ η τιμή καθώς και η ασφάλεια της διαδικασίας έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να ξεχνάει ότι, εφόσον θέλει να πουλήσει το σπίτι του άμεσα, θα πρέπει μόνος του να δραστηριοποιηθεί για τη συλλογή των δικαιολογητικών, ενώ θα πρέπει να είναι βέβαιος ότι δεν υπάρχουν πολεοδομικά και νομικά ζητήματα που μπορεί να καθυστερήσουν ή να εμποδίσουν την πώληση (πχ, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων).

Πώληση με Αποκλειστική Ανάθεση σε Μεσίτη

Ο ιδιοκτήτης απευθύνεται σε ένα μόνο γραφείο στο οποίο αναθέτει εξ ολοκλήρου την πώληση του ακινήτου, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εργαστεί ανεμπόδιστα, χωρίς παρεμβάσεις τρίτων. Στην περίπτωση αυτή ο μεσίτης δεσμεύεται συνήθως σε αυξημένες σε πλήθος και κόστος ενέργειες προώθησης. Γνωρίζει όμως ότι επενδύοντας στην προώθηση του συγκεκριμένου ακινήτου, μεγιστοποιεί τις πιθανότητες να το πουλήσει, εντός των χρονικών πλαισίων που του έχει ανατεθεί το ακίνητο.

Στην αρχή της συνεργασίας και πριν ακόμα ξεκινήσει η προώθηση του ακινήτου, ένας επαγγελματίας μεσίτης θα εκτιμήσει σωστά την εμπορική αξία του ακινήτου. Έτσι δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος προωθώντας το σε υψηλότερες τιμές από αυτές του ανταγωνισμού, με φυσικό επακόλουθο οι αγοραστές να προσπερνούν.

Παράλληλα, θα προβεί σε βασικό πολεοδομικό και νομικό προέλεγχο του ακινήτου, για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να συναντήσει στη συνέχεια της πώλησης δυσάρεστες εκπλήξεις και εμπόδια. Αυτό μπορεί φαινομενικά να απαιτεί πολύτιμο χρόνο. Τον κερδίζει όμως από τη φάση της συλλογής των δικαιολογητικών, αμέσως μετά την προκαταβολή, όπου ο ιδιοκτήτης θα είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένος και οργανωμένος.

Φυσικά, ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων, έχει την τεχνογνωσία και τους συνεργάτες που θα αναδείξουν το ακίνητο μέσω επαγγελματικών φωτογραφιών, βίντεο, εικονικών περιηγήσεων, ελκυστικής περιγραφής κ.α., καθώς και να το προβάλει σε όλα τα μέσα και με όλους τους τρόπους που η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει.

Σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους αγοραστές, είναι συνήθως καλύτερα αξιολογημένοι, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι άσκοπες υποδείξεις του ακινήτου σε εκείνους που δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αγοράσουν ή σε αγοραστές που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν δανειακή χρηματοδότηση, παρόλο που οι ίδιοι πίστευαν το αντίθετο. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, αν δεν έχει αξιολογηθεί σωστά ο αγοραστής, είναι πιθανό να δεσμευτεί το ακίνητο με προκαταβολή από κάποιον ο οποίος τελικά δεν διαθέτει το απαιτούμενο ποσό, κάτι μου μεταφράζεται σε απώλεια πολύτιμου χρόνου.

«Θέλω να Πουλήσω το Ακίνητο μου Άμεσα. Τι να Κάνω;»

Στη RE/MAX Psarris, οι ιδιοκτήτες που μας αναθέτουν το ακίνητό τους, απολαμβάνουν την ασφάλεια που δεκάδες ευχαριστημένοι πελάτες μας έχουν βιώσει και μαρτυρούν για εμάς. Τα ακίνητα ελέγχονται από τους μηχανικούς μας, ενώ οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πώλησης ακινήτου και τη διαδικασία της αγοραπωλησίας, πριν ακόμα αυτή ξεκινήσει. Αποτέλεσμα αυτού είναι να κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο στη φάση συγκέντρωσης των δικαιολογητικών και να οδηγούμαστε με ασφάλεια στην υπογραφή του οριστικού συμβολαίου.

Ταυτόχρονα, έπειτα από λεπτομερή μελέτη και συγκριτική ανάλυση του ανταγωνισμού, τοποθετούμε το ακίνητο στην αγορά με τιμή και τρόπο παρουσίασης που προκαλεί άμεσα τη λεγόμενη «έκρηξη ενδιαφέροντος». Τέλος, με όπλο το πολύ μεγάλο πελατολόγιο του δικτύου 80 σχεδόν γραφείων και 800 συνεργατών της RE/MAX, τις ομαδικές υποδείξεις και τα open houses, εξασφαλίζουμε γρήγορες προσφορές και μάλιστα, πολύ κοντά στη ζητούμενη τιμή. Αν, λοιπόν, θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σας άμεσα, εμπιστευτείτε μας!