Blog

 

Αγορά Σπιτιού στα Νότια Προάστια - Η Σωστή Επιλογή!


https://www.mesitiko-psarris.gr/uploads/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1.jpg

Η αγορά σπιτιού στα Νότια Προάστια της Αττικής, αποτελεί όνειρο πολλών Ελλήνων, αλλά και ξένων αγοραστών, για λόγους που θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Λίγα Λόγια για τα Νότια Προάστια

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενή μας ανάρτηση, τα Νότια Προάστια αποτελούν μια από τις πλέον προνομιούχες περιοχές της Αττικής, λόγω των ιδιαίτερων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της, αλλά και της έντονης δυναμικής ανάπτυξης εξαιτίας των σημαντικών, υπερτοπικού χαρακτήρα έργων ανάπλασης που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, εκείνων που βρίσκονται σε εξέλιξη και βεβαίως, εκείνων που αναμένεται να εκκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αναμφισβήτητα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, με την επιρροή του να επεκτείνεται πέρα από τα όρια των όμορων δήμων, ακόμα και πέρα από τα όρια της ευρύτερης περιοχής.

Να θυμίσουμε ότι τα Νότια Προάστια είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από τους δήμους που εκτείνονται μεταξύ του Υμηττού και της παραλιακής ζώνης, δηλαδή τον Άλιμο, το Παλαιό Φάληρο, την Καλλιθέα, το Μοσχάτο, τη Νέα Σμύρνη, το Ελληνικό-Αργυρούπολη, τον Άγιο Δημήτριο και φυσικά, τη Γλυφάδα και τον δήμο Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη. Τις υψηλότερες αξίες συγκεντρώνει η παραλιακή ζώνη, με μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με δήμους όπως η Καλλιθέα ή ο Άγιος Δημήτριος.

Πως Κινείται η αγορά ακινήτων στα Νότια Προάστια αυτή την εποχή;

Στους παραπάνω δήμους, η ζήτηση για αγορά σπιτιού ήταν, είναι και -χωρίς αμφιβολία- θα εξακολουθήσει να είναι ιδιαίτερη αυξημένη σε σχέση με άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου. Αν κρίνουμε από τις πρόσφατες αγοραπωλησίες στις οποίες το γραφείο μας διαμεσολάβησε, καθώς και από τα καθημερινά τηλέφωνα υποψηφίων αγοραστών, η υγειονομική κρίση του Covid19 κάθε άλλο παρά περιόρισε το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού για αγορά σπιτιού.

Οι πωλήσεις σπιτιών αποτελούν την τρέχουσα περίοδο την πλειονότητα των συμβολαιογραφικών πράξεων στην περιοχή. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά διαμερίσματα με 2 ή 3 υπνοδωμάτια, ενώ αυξημένο είναι τελευταία το ενδιαφέρον και για μικρότερα διαμερίσματα, γκαρσονιέρες και δυάρια. Όπως έχουμε ξαναπεί, μεγάλος όγκος των ακινήτων αυτής της κατηγορίας αποκτήθηκε τα προηγούμενα έτη από ξένους αγοραστές στα πλαίσια του προγράμματος Golden Visa. Σήμερα, εν απουσία ξένου αγοραστικού κοινού, τη σκυτάλη φαίνεται να έχουν ξαναπάρει οι Έλληνες, με τις τιμές, φυσικά, να δείχνουν τάσεις συγκράτησης. Μικρό, αλλά σημαντικό μερίδιο στις ζητήσεις κατέχουν, τέλος, οι μικρές μονοκατοικίες παλαιότητας, αλλά και τα οικόπεδα στα οποία μπορεί κανείς να οικοδομήσει το σπίτι των ονείρων του, αντί να συμβιβαστεί με την αγορά του “ονείρου” κάποιου άλλου.

Αγορά Σπιτιού στα Νότια Προάστια: Είναι καλή επιλογή;

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η αγορά ενός σπιτιού στα Νότια Προάστια είναι ξεκάθαρα σωστή επιλογή. Τα Νότια Προάστια διαθέτουν βουνό και θάλασσα, αμμώδεις παραλίες, εξαιρετικές τοπικές αγορές, αλλά και υπερτοπικού χαρακτήρα καταστήματα και κέντρα διασκέδασης, μετρό, τραμ και κάθε είδος Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εύπορες αλλά και οικονομικές γειτονιές, μαρίνες για τον ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών, πάρκα, χώρους περιπάτου και αναψυχής, όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες και την προοπτική για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη. Δεν θα πρέπει, φυσικά, να λησμονούμε το κολοσσιαίο έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού. Συμπερασματικά, αν σκέφτεστε να αγοράσετε ακίνητο, κατοικία ή οικόπεδο στην Αθήνα, τα Νότια Προάστια πρέπει να είναι η νούμερο 1 επιλογή σας.

Πώς θα αγοράσετε σπίτι στα Νότια Προάστια;

Αρχικά αξιολογήστε σωστά τις οικονομικές δυνατότητες. Από αυτό θα εξαρτηθεί τόσο η περιοχή των Νοτίων Προαστίων που θα επιλέξετε, όσο και η παλαιότητα του σπιτιού που θα στοχεύσετε. Σκεφτείτε, επίσης, την πιθανότητα απόκτησης ενός τραπεζικού δανείου, κάτι το οποίο ενδεχομένως σας επιτρέψει να προσανατολιστείτε σε ένα μεγαλύτερο ή και καλύτερο σπίτι για αγορά. Ο τραπεζικός σύμβουλος του γραφείου μας είναι στη διάθεσή σας, με την ικανότητα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία να σας οδηγήσει με ασφάλεια σε όλα τα βήματα αυτής διαδικασίας.

Τέλος, επιλέξτε ένα αξιόπιστο μεσιτικό γραφείο με ισχυρή παρουσία στα Νότια Προάστια. Το γραφείο μας,RE/MAXPlus, και ιδιαίτερα η ομάδας μας RE/MAX PsarrisTeam, με 10ετή εμπειρία αποκλειστικά σε αγοραπωλησίες οικιστικών ακινήτων στα Νότια Προάστια, βρίσκονται πάντοτε στη διάθεσή σας. Για την αγορά σπιτιού στα Νότια Προάστια, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη κτηματομεσιτική σας ανάγκη, μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε στο 2109851222 και στο 6977366143. Ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός λίγων λεπτών!