Blog

 

Αγορά Σπιτιού στον Άλιμο - Αξίζει να τη Σκεφτείτε


Δείτε λόγους για τους οποίους αξίζει να σκεφτείτε σοβαρά την αγορά σπιτιού στον Άλιμο.

https://www.mesitiko-psarris.gr/uploads/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%83.jpg

Άλιμος. Το άκουσμα του ονόματος σας θυμίζει πιθανότατα την παραλία των Νοτίων Προαστίων. Η αγορά σπιτιού σε μια τόσο όμορφή περιοχή της Αθήνας, τον Άλιμο, είναι για πολλούς ένα μακρινό, μη πραγματοποιήσιμο όνειρο. Εάν, όμως, τα πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα, ο ζεστός καιρός, οι ανοιχτοί χώροι και η άμεση πρόσβαση στην αμμουδιά του Αλίμου είναι αυτό που αναζητάτε, αυτό το όνειρο μπορεί να γίνει στόχος και ο στόχος σας πραγματικότητα. Διαβάστε περισσότερα για τον Άλιμο και την αγορά ακινήτου στην περιοχή.

Λίγα Λόγια για τον Άλιμο

Ο Δήμος Αλίμου βρίσκεται στο Νότιο Τομέα του λεκανοπεδίου και εκτείνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως και την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος και τη θάλασσα. Συνορεύει Βορείως με το Δήμο Αγ. Δημητρίου, Ανατολικά με το Δήμο Ηλιούπολης και το Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού και Βορειοδυτικά με τον Δήμο Π. Φαλήρου. Περικλείεται από πολύ μεγάλους οδικούς άξονες της περιοχής, όπως η Λ. Βουλιαγμένης, η Λ. Αλίμου, η Λ. Ελευθερίας (Αμφιθέας) και η Λ. Ποσειδώνος, με τις οποίες συνδέεται άμεσα με το κέντρο της Αθήνα, τη Γλυφάδα και τον Πειραιά.

Ο Άλιμος θεωρείται ένας από τους ακριβούς δήμους της Αττικής και αυτό λόγω της προνομιακής του θέσης, μια και βρέχεται από τη θάλασσα. Στην πραγματικότητα, είναι ένας δήμος με διαφορετικές ποιότητες και αρκετά διαφορετικούς ανθρώπους. Η ακριβότερη ζώνη είναι η ζώνη του παραλιακού μετώπου και είναι η περιοχή που εν μέσω της κρίσης, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών και επενδυτών, αλλά και των Ελλήνων αγοραστών που ήθελαν να επενδύσουν στην αγορά ακινήτων, σε μια από τις περιοχές που αναμένονται να επηρεαστούν θετικά από τα μεγάλα έργα του Ελληνικού, το ολοκληρωμένο έργο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κ.α.

Από την άλλη, το βορειότερο τμήμα του Δήμου που συνορεύει με τον Άγιο Δημήτριο, έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τις εμπορικές αξίες των ακινήτων και βεβαίως, και τις αντικειμενικές, αφού θεωρείται συγκριτικά με το (κάτω) Καλαμάκι, το Πανί και άλλες νοτιότερες και ακριβότερες συνοικίες του Δήμου Αλίμου, μια φθηνότερη από άποψη εμπορικών τιμών συνοικία με μικρότερο ενδιαφέρον για αγορά οικιστικών ακινήτων από ξένο αγοραστικό κοινό, αλλά λόγω των χαμηλότερων αξιών, πιο προσιτή στου Έλληνες αγοραστές. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του Αλίμου που συνορεύει με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Υψηλές τιμές συναντάμε και στην περιοχή του Λόφου Πανί, μια γειτονιά με χαμηλό συντελεστή δόμησης και αρκετές μονοκατοικίες, αποκλειστικά αμιγούς κατοικίας. Τα εκλεπτυσμένης αισθητικής και ποιότητας κτίσματα, καθώς και η πανοραμική θέα στη θάλασσα από τα περισσότερα σημεία της, δικαιολογούν τη φήμη της περιοχής και τις υψηλές εμπορικές αξίες.

Εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή είναι, τέλος,τα Αμπελάκια, μια περιοχή όχι πολύ μακριά από τη θάλασσα, με αρκετά αξιόλογες κατασκευές σε σχετικά λογικές τιμές, η οποία εκτείνεται εκατέρωθεν της Λεωφ. Καλαμακίου.Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο το γεγονός ότι τα Αμπελάκια χαίρουν της προτίμησης Ελλήνων και ξένων αγοραστών.

Πως Κινείται η αγορά ακινήτων στον Άλιμο αυτή την εποχή;

Η αγορά των διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια της 10ετούς κρίσης στη χώρα, υπέστη σημαντική πτώση. Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν υποτονικό και στόχευε κυρίως στις λεγόμενες ευκαιρίες, που αφορούν ακίνητα χαμηλής αξίας, χωρίς τη χρήση τραπεζικών δανείων. Παράλληλα, η οικοδομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, άρα και στον Άλιμο, γνώρισε μεγάλη πτώση. Τα στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι η ελεύθερη πτώση της αγοράς ακινήτων έχει σταματήσει, έχοντας επηρεαστεί θετικά από το πρόγραμμα Χρυσή Βίζα (Golden Visa) και το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων αγοραστών (ιδιωτών και επενδυτών), με αποτέλεσμα, στις δημοφιλείς περιοχές της Αττικής και της χώρας γενικότερα, να παρατηρείται αύξηση στις πωλήσεις κατοικιών στα νότια προάστια και σε ορισμένες περιπτώσεις, έλλειμα ακινήτων και ως εκ τούτου, αύξηση των εμπορικών αξιών! Η δε οικοδομική δραστηριότητα έχει ήδη δείξει σαφή σημάδια ανάκαμψης, με τον αριθμό των οικοδομικών αδειών να είναι αυξημένος σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Αγορά Σπιτιού στον Άλιμο: Είναι καλή επιλογή;

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η αγορά ενός σπιτιού στον Άλιμο είναι ξεκάθαρα σωστή επιλογή. Ο Άλιμος διαθέτει τα πάντα, θάλασσα, υπερπλήρη τοπική αγορά, αλλά και υπερτοπικού χαρακτήρα καταστήματα και κέντρα διασκέδασης, σταθμό του μετρό στο βόρειο άκρο του και τραμ στο νότιο, ακριβές αλλά και προσιτές γειτονιές, όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες και την προοπτική για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μην ξεχνάτε ότι στα ανατολικά του γειτνιάζει με το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, στη θέση του οποίου θα έχουμε, θέλουμε να πιστεύουμε σύντομα, το γιγαντιαίο έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ακίνητο, κατοικία ή οικόπεδο, ο Άλιμος πρέπει να είναι μια από τις πρώτες σας επιλογές, αν όχι η πρώτη.

Πώς θα αγοράσετε σπίτι στον Άλιμο;

Αρχικά θα πρέπει να εξετάσετε πολύ προσεκτικά τα οικονομικά σας δεδομένα. Εκτός των όποιων μετρητών, σκεφτείτε την πιθανότητα ενός τραπεζικού δανείου για τη στήριξη αυτής της τόσο σημαντικής για τη ζωή σας κίνησης. Αν το επιθυμείτε, μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με τον τραπεζικό σύμβουλο του γραφείου μας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει με ασφάλεια σε όλα τα βήματα αυτής της αρκετά πολύπλοκης, ορισμένες φορές, διαδικασίας.

Παράλληλα με τα οικονομικά σας, θα πρέπει να σκεφτείτε σε ποια περιοχή του Αλίμου επιθυμείτε να επενδύσετε. Ο παραπάνω οδηγός μπορεί να σας δώσει γενικές πληροφορίες για τις διαφορετικές γειτονιές του Αλίμου, όμως μη διστάσετε να εξερευνήσετε οι ίδιοι την περιοχή.

Και βέβαια, επιλέξτε ένα αξιόπιστο μεσιτικό γραφείο που δραστηριοποιείται στον Άλιμο και έχει τόσο το χαρτοφυλάκιο, όσο και την εμπειρία να πραγματοποιήσει το όνειρό σας.

Μην ξεχνάτε, η RE/MAX Plusκαι ιδιαίτερα η ομάδας μας RE/MAX PsarrisTeam, είναι στη διάθεσή σας και θα χαρεί να οδηγήσει και εσάς στην υπογραφή του οριστικού συμβολαίου αγοράς της κατοικίας που ονειρεύεστε, με ασφάλεια και ηρεμία.