Blog

 

Χρυσή Βίζα - Όλες οι Εξελίξεις στο Πρόγραμμα μετά το Ξέσπασμα της Πανδημίας


Όλες οι εξελίξεις για τη Χρυσή Βίζα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και πως μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε αν έχετε ακίνητο στα νότια προάστια.

http://www.mesitiko-psarris.gr/uploads/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%B6%CE%B1.jpg

Η επανεκκίνηση του προγράμματος της Χρυσής Βίζας μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αποτελεί για τη χώρα μας ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Με τις μετακινήσεις να τελούν ακόμα υπό καθεστώς απαγόρευσης και λίγο πριν την επαναλειτουργία -υπό αυστηρούς περιορισμούς- των αερομεταφορών, η Ελληνική βουλή επιχειρεί με τροπολογία (δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11262268.pdf) στο νομοσχέδιο για τη Βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, να κάνει τη διαδικασία έκδοσης αδειών διαμονής πιο εύκολη, άρα και πιο ελκυστική.

Ήδη από τα τέλη του 2019, είχαν παρατηρηθεί στη χώρα μας προβλήματα στο πρόγραμμα, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 στην Κίνα, από την οποία προέρχονται σχεδόν τα 2/3 των ξένων επενδυτών που αποκτούν τη Χρυσή Βίζα. Η νομοθετική πρωτοβουλία της Ελληνικής πολιτείας για τη δυνατότητα κατάθεσης της σχετικής αίτησης από πληρεξούσιο, χωρίς τη φυσική παρουσία του ίδιου του επενδυτή, αναμένεται να δώσει μια σχετική ώθηση στο πρόγραμμα.

Εντούτοις, οι προσδοκίες από παράγοντες και επαγγελματίες της εγχώριας αγοράς παραμένουν χαμηλά για το 2020, ειδικά σε σχέση με το έτος 2019 που οι άδειες διαμονής μέσω του προγράμματος έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ!


Χρυσή Βίζα - Τι Προβλέπει το Ελληνικό Πρόγραμμα

Να θυμίσουμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες τρίτων χωρών (και στην οικογένειά τους) να αποκτήσουν άδεια εισόδου και διαμονής στην Ελλάδα (άρα και ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη για 5 έτη), μέσω επένδυσης σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση. Σε ό,τι αφορά στην αγορά ακινήτου, το ελάχιστο ποσό της επένδυσης είναι οι 250.000 ευρώ, ποσό που καθιστά την απόκτηση Χρυσής Βίζας στην Ελλάδα από τις πιο οικονομικές στην Ευρώπη. Η αποκτηθείσα άδεια παραμονής αφορά και τον/τη σύζυγο, καθώς και τα τέκνα των συζύγων ενός εκ των δύο, τα οποία είναι ηλικίας κάτω των 21 ετών.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η απόκτησή της δεν συνεπάγεται και υποχρέωση του επενδυτή να διαμένει στη χώρα για κάποιο ελάχιστο χρονικό διάστημα ανά έτος. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου συνήθως απαιτείται ένας ελάχιστος χρόνος διαμονής. Το παραπάνω πλεονέκτημα, σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό κόστος απόκτησης, καθιστούν την Ελληνική Χρυσή Βίζα εξαιρετικά ελκυστική για τους επενδυτές τρίτων χωρών. Αποτέλεσμα αυτού είναι αφενός η οικονομική ανάσα στην Ελληνική οικονομία, αφετέρου η χωρίς δεσμεύσεις εξασφάλιση της πρόσβασης στον Ευρωπαϊκό χώρο σε πολίτες τρίτων χωρών.


Χρυσή Βίζα & Νότια Προάστια

Σε ό,τι αφορά στα Νότια Προάστια, αναμένεται (μαζί με το κέντρο) να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική. Στη RE/MAX Plus και την ομάδα μας, τη RE/MAX Psarris Team, είμαστε ήδη προετοιμασμένοι να εξυπηρετήσουμε τους αγοραστές που επιθυμούν να αποκτήσουν ακίνητα στα πλαίσια του προγράμματος Χρυσή Βίζα, με ένα υπερπλήρες χαρτοφυλάκιο επιλεγμένων ακινήτων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι με αποκλειστική ανάθεση και τα οποία συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά που ο ξένος επενδυτής αναζητά. 

Αν και εσείς διαθέτετε ακίνητο προς πώληση στα Νότια Προάστια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.