Blog

 

Πώς Προσαρμόζονται στην Εποχή του Covid-19 οι Κορυφαίοι Μεσίτες Ακινήτων;


Δείτε πως οι κορυφαίοι μεσίτες ακινήτων του REMAX Psarris προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που φέρνει η εποχή της πανδημίας.

https://www.mesitiko-psarris.gr/uploads/%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD.jpg


Η πανδημία του Covid19 έχει αναστατώσει τις ζωές όλων μας, με επιπτώσεις όχι μόνο στην υγεία, αλλά σε όλους τους τομείς και σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Τα Εθνικά συστήματα υγεία δοκιμάζονται, ενώ η παγκόσμια οικονομία πλήττεται σημαντικά. Στους ίδιους ρυθμούς κινείται η κτηματαγορά και οι μεσίτες ακινήτων, με τη χώρα μας να μην αποτελεί εξαίρεση.


Μετά από πολυετή περίοδο θετικής μεταβολής των τιμών, ως αποτέλεσμα του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του προγράμματοςGoldenVisa, φαίνεται να περνάμε σε μια (μεταβατική) φάση σταθερότητας, με βάση τις ζητούμενες τιμές του 2ου τριμήνου, όπως αυτές καταγράφονται στα δημοφιλέστερα portals ακινήτων (https://www.spitogatos.gr/blog/statherotita-stin-agora-akiniton-to-deutero-trimino-tou-2020), στα οποία δημοσιεύουν αγγελίες τόσο ιδιώτες, όσο και μεσίτες ακινήτων. Η «κόπωση» αυτή είχε ήδη παρατηρηθεί (https://www.kathimerini.gr/economy/real-estate/1081542/meiothike-o-rythmos-ayxisis-ton-timon-stin-agora-akiniton/) από το 1ο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με το 2019 που ήταν το έτος με την καλύτερη επίδοση της αγοράς από το 2006 έως και σήμερα.


Η κρίση γεννά ευκαιρίες

Και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, υπάρχουν ή μπορούν να υπάρξουν ορισμένες θετικές επιπτώσεις. Μια από αυτές είναι η ψηφιοποίηση των καθημερινών μας δοσοληψιών με τις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες, στο βαθμό που μπορούν, εξυπηρετούν τους πολίτες με όσα ηλεκτρονικά μέσα διαθέτουν. Και μπορεί οι καθυστερήσεις να αποτελούν αδιαμφησβήτητο γεγονός, ορισμένες θετικές αλλαγές, όπως η αποστολή δικαιολογητικών μέσω email, η ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών κ.α., ήρθαν για να μείνουν με την ελπίδα τα φαινόμενα των «ουρών», της ταλαιπωρίας και της πολύωρης αναμονής, να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν και στην μετά-covid εποχή.

Και αν η πολιτεία καταβάλει προσπάθειες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής, η ίδια ανάγκη οδηγεί τους κορυφαίους μεσίτες ακινήτων να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών να αποτελούν τροχοπέδη στις υποδείξεις ακινήτων σε υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές, οι επαγγελματίες σύμβουλοι ακινήτων οφείλουν να βρουν ένα τρόπο να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, με ασφάλεια και άνεση.

Στη RE/MAXPlus και την PsarrisTeam, πολύ πριν την έλευση της πανδημίας, επενδύσαμε στις νέες τεχνολογίες και την εξ’ αποστάσεως παρουσίαση των ακινήτων μας, με τη χρήση μέσων εικονικής πραγματικότητας και βίντεο 360 μοιρών. Οι πελάτες μας μπορούν να περιηγούνται εικονικά στο εσωτερικό των ακινήτων που διαχειριζόμαστε, από το κινητό τους, την οθόνη του υπολογιστή τους ή ακόμα και με τη χρήση 3dVirtual γυαλιών. (δείτε ένα παράδειγμα πατώντας εδώ) Η πλατφόρμα της RE/MAX δίνει τη δυνατότητα ακόμα και της μέτρησης αποστάσεων και διαστάσεων στο τρισδιάστατα αποτυπωμένο ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται. Οι μεσίτες ακινήτων του γραφείου μας, μπορούν ακόμα και να έρθουν στο χώρο σας, για να σας υποδείξουν εικονικά το ακίνητο της προτίμησής σας, ακόμα και αν εσείς δεν διαθέτετε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Μπορούμε, τέλος, να σας υποδείξουμε τα ακίνητά μας μέσω βιντεοκλήσης, χωρίς εσείς να χρειαστεί να απομακρυνθείτε από τον χώρο σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ορίσουμε τη μέρα και την ώρα που θα θέλατε να δείτε το ακίνητο που σας ενδιαφέρει, από την πλατφόρμα της αρεσκείας σας (Skype, Facebook messenger, Viber κ.α.).

Εκτός των παραπάνω υπηρεσιών, η PsarrisTeam αναλαμβάνει, με μια απλή εξουσιοδότηση από τον πελάτη μας, οποιαδήποτε απαραίτητη για μια αγοραπωλησία ενέργεια, όπως για παράδειγμα τη διαδικασία έκδοσης των εγγράφων και δικαιολογητικών που δεν είναι δυνατόν να αποκτηθούν ηλεκτρονικά, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα της μετακίνησης που μας δίνει ο νόμος ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Για εμάς και τους συνεργάτες μας, ο Covid19 δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία καθυστέρησης ή αδυναμίας εκτέλεσης των ενεργειών για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί. Εκμεταλλευόμενοι τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης, όλοι οι μεσίτες ακινήτων της RE/MAX Plus είμαστε δίπλα σας και βρίσκουμε λύσεις και απαντήσεις σε κάθε κτηματομεσιτική σας ανάγκη, ακόμα και τις περιόδους της καραντίνας. Θα μας βρείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 2109851222 και 6977366143.

Μείνετε ασφαλείς!