Blog

 

Ψάχνετε Μεσιτικό Γραφείο στο Παλαιο Φάληρο;


Το κοσμοπολίτικο Παλαιό Φάληρο αποτελεί για το μεσιτικό γραφείο μας μια περιοχή με έντονη παρουσία και μεγάλη εμπειρία. Αν σκοπεύετε να πουλήσετε το ακίνητο σας εμπιστευτείτε μας για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό τίμημα.

https://www.mesitiko-psarris.gr/uploads/%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%20%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF%20%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%20%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF.jpg

Ένα αστικό θέρετρο με αέρα Μεσογείου, αυτό το παραθαλάσσιο προάστιο αποτελεί απόδραση από το κέντρο της πόλης.

Είναι το Παλαιό Φάληρο. Το αλλοτινό χωριό ψαράδων, βοσκών και αγροτών που μετατράπηκε σε δημοφιλή περιοχή με μεγάλους δρόμους και πολυκατοικίες, χάρη στην άνθηση της οικοδόμησης κατά τη δεκαετία του 1960. Η παραλιακή με τους φοίνικες, ο θερινός κινηματογράφος σχεδόν πάνω στη θάλασσα και η πολυτελής μαρίνα, έχουν ήδη εδώ και χρόνια καθορίσει την ατμόσφαιρα θέρετρου, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα.

Αν και ήταν πάντα αγαπημένη περιοχή για να ζει κανείς, το Παλαιό Φάληρο αναγεννήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αποκτώντας έναν μοναδικό αέρα ιδανικό για ελεύθερο χρόνο. Η λαμπερή μαρίνα του Φλοίσβου με τα πολυτελή σκάφη αναψυχής και τα κομψά καφέ και εστιατόρια έγινε επίκεντρο διασκέδασης και χαλάρωσης, ενώ ο παραθαλάσσιος περίπατος αποτελεί μία εύκολη και γραφική απόδραση από την αστική ζωή. Επιπλέον, η άφιξη του πολιτιστικού ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» το 2016 στη γειτονική Καλλιθέα έδωσε και στο Παλαιό Φάληρο το δικαίωμα να μπει με μεγαλύτερη δύναμη στο παιχνίδι της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού.

Ταυτόχρονα, είναι η πύλη προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα και ένα εύκολο σημείο αναχώρησης για τον Πειραιά και το κέντρο της πρωτεύουσας. Σ’ αυτό το παράκτιο προάστιο με τις τεράστιες δυνατότητες, το μεσιτικό γραφείο RE/MAXPlusκαι ειδικότερα η ομάδα μας PsarrisTeamκατέχει ηγετική θέση όσον αφορά τις αγοραπωλησίες. Πράγματι, στα 11 χρόνια που συνεργαζόμαστε με το μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό δίκτυο στον κόσμο, οι αναθέσεις που αφορούν το Παλαιό Φάληρο κατέχουν ιδιαίτερα υψηλό αριθμό σε σχέση με τις υπόλοιπες γειτονιές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Επομένως, γνωρίζουμε άριστα τόσο το όμορφο αυτό κομμάτι της Αττικής, όσο και την αγορά των ακινήτων του. Ας δούμε όμως μερικά πιο λεπτομερή στοιχεία για το Παλαιό Φάληρο και τι το κάνει τόσο ξεχωριστό.

Φάληρο, το πρώτο Επίνειο της Αθήνας.

Στην περιοχή έδωσε από την αρχαιότητα το όνομά του ο τοπικός ήρωας Φάληρος ο οποίος θεωρείται και ένας από τους Αργοναύτες. Για την περιοχή υπάρχουν πολλές πληροφορίες από τον Ηρόδοτο και τον Παυσανία, η οποία αναφέρεται και ως το πρώτο «Επίνειο» της Αθήνας. Το φυσικό λιμάνι του Φαλήρου εικάζεται μάλιστα ότι στα αρχαία χρόνια είχε πολύ μεγαλύτερη έκταση –πριν από τη διαμόρφωση του Πειραιά, πρώτα από τον Θεμιστοκλή και έπειτα από τον Παυσανία-, με αρχή τις Τζιτζιφιές ή το Δέλτα και φτάνοντας μέχρι το Τροκαντερό. Από αυτό το σημαντικό λιμάνι ξεκίνησε επομένως ο Θησέας το ταξίδι του για την Κρήτη και την περιπέτειά του με τον Μινώταυρο ενώ σ’ αυτό αποβιβάστηκε και ο Άγιος Παύλος το 50 μ.Χ. –και συγκεκριμένα στο σημείο που αργότερα χτίστηκε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου το οποίο αναστηλώθηκε το 1985- για να πορευτεί προς την Αθήνα μέσα από τους αγροτικούς δρόμους. Πάντως, ακόμη και μετά τη διαμόρφωση του Πειραιά, το Φάληρο παρέμεινε το δεύτερο πιο σημαντικό λιμάνι της Αθήνας.

Μέχρι το 1920 το Παλαιό Φάληρο ήταν παραθαλάσσιο χωριό με πολύ αραιά σπίτια και απέραντες εκτάσεις με αμπέλια, σιτάρι και κριθάρι. Οι κάτοικοι ήταν ως επί το πλείστον αγρότες, αλλά υπήρχαν και αρκετοί ψαράδες. Ωστόσο, ήδη από το 1883 το Παλαιό Φάληροσυνδέθηκε με την Αθήνα με το πρώτο μεταφορικό μέσο, τον «Ιπποκίνητο τροχιόδρομο». Επτά χρόνια αργότερα τα άλογα αντικαταστάθηκαν από ατμομηχανή ενώ από το 1910 πήρε τη θέση όλων το ηλεκτροκίνητο Τραμ το οποίο ανανεωμένο και μοντέρνο αποτελεί και σήμερα χαρακτηριστικό μεταφορικό μέσο της περιοχής.

Επίσης, ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι το 1900 ιδρύθηκε στο Φάληρο ο πρώτος ζωολογικός κήπος της Ελλάδας, που όμως έκλεισε γρήγορα εξαιτίας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και των δεινών που ακολούθησαν.

Το 1942 το Παλαιό Φάληρο έγινε δήμος μαζί με την κοινότητα Καλαμακίου –που αποσπάστηκε το 1945. Το 1961 έγινε αυτόνομος δήμος με 22.157 δημότες οι οποίοι το 1971 ανήλθαν στους 35.066, το 1981 στους 53.273 για να φτάσουν, σύμφωνα με την απογραφή του 2001 στους 64.579.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι μετά το 1974 εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πολλοί ομογενείς από την Κωνσταντινούπολη, προσδίδοντας επιπλέον ζωντάνια με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Από παραθαλάσσιο χωριό,ακριβή αγορά ακινήτων.

Η φυσική ομορφιά και η τοποθεσία του Φαλήρου ενέπνευσαν, γύρω στο πρώτο τέταρτο του αιώνα, ορισμένους εύπορους της εποχής οι οποίοι άρχισαν να οικοδομούν επαύλεις και βίλες. Τα εξαιρετικά αυτά κτίσματα – όπως η έπαυλη «Κουλούρα» που διασώζεται μέχρι σήμερα- άλλαξαν την εικόνα της περιοχής, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω οικοδόμηση.

Από το 1946 το Παλαιό Φάληρο άρχισε να κερδίζει την παλιά του αίγλη, αυτή τη φορά ως πλούσιο προάστιο χάρη στις εξοχικές κατοικίες εύπορων οικογενειών. Με την εξάπλωση του πληθυσμού προς τα νότια, ξεκίνησε και η ραγδαία εμπορική ανάπτυξη στέλνοντας το Παλαιό Φάληρο στην κορυφή των δημοφιλών για κατοίκηση περιοχών. Οι τιμές των ακινήτων ανέκαθεν ήταν από τις υψηλότερες στο Λεκανοπέδιο. Και όχι άδικα. Παράλληλα με την ανέγερση πολυτελών διαμερισμάτων και καταστημάτων, το Παλαιό Φάληρο συνεχώς ανανεωνόταν με υποδομές-υπόδειγμα: από τους εξαιρετικούς δρόμους και την ανανεωμένη παραλία, τη μαρίνα και τα πάρκα, μέχρι το πανέμορφο υπαίθριο σινεμά, τα γήπεδα, το πλωτό μουσείο θωρηκτό Αβέρωφ, το Ευγενίδειο Πλανητάριο και τον μεγαλύτερο παιδότοπο των Βαλκανίων, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, που εγκαινιάστηκε το 2008 και μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1400 παιδιά, ηλικίας 2 μέχρι 12 ετών.

Η συνεχής ανάπτυξη τόσο στην ίδια την περιοχή όσο και με τον οικοδομικό πυρετό στις γειτονικές συνοικίες –όπως π.χ. στο Ελληνικό- έχουν επιτρέψει την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπειτα από την τελευταία αναπροσαρμογή στο Παλαιό Φάληρο παρατηρείται αύξηση κατά 67% (από 1.650 σε 2.750), τη στιγμή που στη Βουλιαγμένη η αύξηση είναι κατά 60% και στη Γλυφάδα κατά 55%. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, όσο πιο κοντά βρίσκεται ένα ακίνητο στο παραλιακό μέτωπο τόσο πιο αυξημένη είναι η τιμή του.

Ψάχνετε Μεσιτικό Γραφείο στο Παλαιό Φάληρο;

Στο Παλαιό Φάληρο, τα ακίνητα για τα οποία το μεσιτικό γραφείο μας έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι από 75τ.μ. μέχρι και 130 τ.μ., με 2-3 υπνοδωμάτια. Επίσης, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε κατασκευές από το 1975μέχρι και το 2010, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών σε μεγέθη από 90 έως 110 τ.μ. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ζήτηση για ακίνητα εικοσαετίας -όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις υπόλοιπες περιοχές των Νοτίων Προαστίων- καθώς τα κτίρια που κατασκευάστηκαν μετά το 2000 είναι αντισεισμικά, διαθέτουν πάρκινγκ και ευρύχωρους ανελκυστήρες, μεγάλες βεράντες και καλές μονώσεις. Επιπλέον, η πώλησή τους πραγματοποιείται σε τιμές τουλάχιστον 15% κάτω από εκείνες των νεόδμητων.

Αν διαθέτετε ακίνητο στο Παλαιό Φάληρο και θέλετε να μάθετε την τρέχουσα εμπορική του αξία ή σκέφτεστε την πώληση ή ενοικίασή του, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η RE/MAXPlus και η PsarrisTeam, το μεσιτικό γραφείο με ειδίκευση στο Παλαιο Φάληρο είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ιδιοκτησία σας, σε αυτή την όμορφη παραθαλάσσια περιοχή με αξία και γόητρο που συνεχώς αυξάνονται.