Blog

 

Τι Μπορεί να Κάνει Ένας Εξαιρετικός Μεσίτης Ακινήτων για Εσάς;


Ένας μεσίτης ακινήτων μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να πουλήσει το ακίνητο σας γρήγορα και σε καλή τιμή. Μάθετε ποια είναι αυτά.

http://www.mesitiko-psarris.gr/uploads/%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD-1.jpg

Ο στόχος κάθε καλού μεσίτη ακινήτων είναι να πουλήσει άμεσα και στην όσο το δυνατόν υψηλότερη τιμή το ακίνητο του πελάτη του. Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις που η επίτευξη της υψηλότερης τιμής είναι σημαντικότερη από τον χρόνο πώλησης ή το αντίθετο. Όμως, υπάρχουν πολλά που ξεχωρίζουν ένα εξαιρετικό από έναν απλώς καλό μεσίτη και όλα έχουν να κάνουν με τη συνολική εμπειρία που αποκομίζει ο πωλητής. Οι πωλητές ακινήτων εκτιμούν ιδιαίτερα στους μεσίτες την ποιότητα υπηρεσιών τους, τις ικανότητές τους και τον χαρακτήρα τους. Εν τέλει, ο καταλληλότερος για εσάς σύμβουλος ακινήτων είναι εκείνος που κατανοεί τους στόχους σας, που δεν σας προσεγγίζει με “ατζέντα” και δεν έχει “καρμπόν” λύσεις, αλλά ακούει προσεχτικά τις σκέψεις σας και καταστρώνει τη στρατηγική του βάσει των δικών σας θέλω και αναγκών.


ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΜΕΣΙΤΗ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΚΙΝΗΤΟ

Υπάρχουν ορισμένες βασικές υπηρεσίες που κάθε σύμβουλος ακινήτων οφείλει να προσφέρει κατά τη διαδικασία πώλησης.

-Εκτίμηση ή συγκριτική ανάλυση αγοράς

Οι μεσίτες έχουν στη διάθεσή τους δεδομένα από πλήθος πωληθέντων ακινήτων. Ένας μεσίτης που δραστηριοποιείται στην περιοχή σας, οφείλει να σας πληροφορήσει για παρόμοια με το δικό σας πωληθέντα ακίνητα στην περιοχή. Με βάση αυτά, μπορείτε να καθορίσετε τη ζητούμενη τιμή πώλησης και να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι περίπου μπορείτε να περιμένετε από την πώληση του ακινήτου σας.

-Εύρεση και αξιολόγηση υποψηφίων αγοραστών

Υπάρχουν προφανώς πολλοί τρόποι να προσελκύσει κανείς υποψήφιους αγοραστές, όπως η δημοσίευση μιας αγγελίας στα γνωστά portals εύρεσης ακινήτων. Η αγγελία πρέπει να έχει ξεκάθαρη περιγραφή και επαγγελματικές φωτογραφίες. Η αξιολόγηση, όμως, όλων αυτών των υποψηφίων αγοραστών, είναι μια χρονοβόρα, αλλά απαραίτητη διαδικασία, που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους πωλητές. Ο μεσίτης οφείλει να αφιερώνει χρόνο στους υποψήφιους αγοραστές πριν τους οδηγήσει στο ακίνητο, ρωτώντας τους καίριες ερωτήσεις που θα τον κάνουν να καταλάβει αν είναι έτοιμοι να αγοράσουν ή όχι. Οι ανέτοιμοι αγοραστές θα σπαταλήσουν τόσο το χρόνο του πωλητή, όσο και του ίδιου του μεσίτη.

-Οργάνωση υποδείξεων

Μέρος της δουλειάς ενός μεσίτη είναι η διενέργεια υποδείξεων για λογαριασμό σας. Συνήθως στις υποδείξεις συμμετέχει ο ίδιος ή μέλος της ομάδας του, αν διαθέτει ομάδα.

-Συγκέντρωση εγγράφων και συντονισμός

Ένας επαγγελματίας μεσίτης ακινήτων θα σας βοηθήσει και θα σας καθοδηγήσει στη δύσκολη -και εξίσου σημαντική με τις προηγούμενες- φάση της συγκέντρωσης των δικαιολογητικών. Με μια εξουσιοδότηση, θα μεταβεί στις δημόσιες υπηρεσίες για να αιτηθεί και να παραλάβει για λογαριασμό σας τα έγγραφα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και υπογραφή του οριστικού συμβολαίου. Θα παραδώσει όλα τα έγγραφα στον/η συμβολαιογράφο και θα έχει συνεχή επικοινωνία και ρόλο συντονιστή με όλα τα εμπλεκόμενα με τη διαδικασία μέρη (μηχανικό, αγοραστή, πωλητή, δικηγόρους, συμβολαιογράφο κλπ).


ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΟ ΜΕΣΙΤΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

-Βίντεο παρουσίασης και εικονική περιήγηση

Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία διαθέτει πληθώρα εργαλείων που μπορούν να κάνουν τη δουλειά ενός μεσίτη ευκολότερη και να δώσουν υπεραξία στο ακίνητό σας. Εκτός από τις απαραίτητες επαγγελματικές φωτογραφίες, ένας εξαιρετικός μεσίτης ακινήτων θα πλαισιώσει την αγγελία του ακινήτου σας με βίντεο παρουσίασης, κατόψεις, 3dμοντέλο του ακινήτου σας και δυνατότητα εικονικής περιήγησης στους χώρους του. Το τελευταίο δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να επισκεφθούν το ακίνητό σας από την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού τους, μέσω υπολογιστή, κινητού ή VR γυαλιών.

-Στοχευμένη προώθηση στα Social Media

ΤαSocial Media παρέχουν εξειδικευμένα εργαλεία προώθησης οποιουδήποτε προϊόντος και υπηρεσίας. Οι καταξιωμένοι μεσίτες ακινήτων που θέλουν, όμως, να παραμείνουν στην κορυφή, έχουν εντάξει αυτά τα εργαλεία στις προωθητικές τους ενέργειες, με αποτέλεσμα να έρχονται σε επαφή με τους καταλληλότερους για το ακίνητό σας ενδιαφερόμενους.

-Εικονική επίπλωση και ψηφιακό «ρετούς» σε παλαιά ή κενά ακίνητα

Αν διαθέτετε προς πώληση ένα παλαιό ή ακατάστατο ακίνητο, για το οποίο δεν υπάρχει η δυνατότητα επισκευών, καθαρισμού ή άμεσης απομάκρυνσης των αντικειμένων που δεν χρειάζεστε, με αποτέλεσμα η απλή φωτογράφιση να μην ενδείκνυται, ένας επαγγελματίας μεσίτης υψηλών επιπέδου έχει τη λύση και για αυτό. Με τη χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων φωτορεαλισμού και τρισδιάστατης απεικονίσης, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού μοντέλου του χώρου και παραγωγής πιστών «φωτογραφιών» του, σαν να είναι φρεσκοβαμμένος, καθαρός ή ακόμα και επιπλωμένος, με σκοπό την καλύτερη αντίληψη των διαστάσεών του, του φωτισμού και των προοπτικών του από τους υποψήφιους αγοραστές. Παράλληλα, ένας εξαιρετικός μεσίτης που διαθέτει την παραπάνω τεχνογνωσία, μπορεί να προσφέρει και προτάσεις διακόσμησης ή εσωτερικής διαμόρφωσης του χώρου, που θα δώσουν υπεραξία στο προς πώληση ακίνητο.

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες που μπορεί ένας μεσίτης να σας προσφέρει, αναζητήστε τις δεξιότητες και τα στοιχεία του χαρακτήρα που ξεχωρίζουν έναν εξαιρετικό μεσίτη από τον μέσο όρο. Αυτοί οι μεσίτες δεν θα πουλήσουν απλώς το ακίνητό σας, αλλά θα φροντίσουν να σας προσφέρουν μια συνολική εμπειρία που θα σας αφήσει ευχάριστα συναισθήματα, ασφάλεια και άνεση.

-Επικοινωνιακή ικανότητα

Ένας σπουδαίος μεσίτης έχει την ικανότητα να ακούει, να συναισθάνεται και να κατανοεί τις ανάγκες σας. Αυτό είναι κάτι που θα το αναγνωρίσετε από το πρώτο ραντεβού μαζί του, ενώ θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις επιθυμίες σας και να φροντίζει να καταλαγιάζει τους φόβους και τις ανησυχίες σας καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας σας.

-Αξιοπιστία

Οι περισσότεροι πωλητές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το στοιχείο της προσωπικότητας ενός μεσίτη ακινήτων. Η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη που εμπνέει ένας κορυφαίος σύμβουλος ακινήτων, είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας σας. Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο στα πρώτα ραντεβού μαζί του, αναζητήστε συστάσεις και σχόλια πελατών και μην ξεχνάτε ότι κάθε σύγχρονος μεσίτης διαθέτει ηλεκτρονική παρουσία στηGoogle, όπου μπορείτε να βρείτε αξιολογήσεις και κριτικές για τον ίδιο και τη δουλειά του.

-Ειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια στον επαγγελματία είναι βαρύνουσας σημασίας για τη συντριπτική πλειονότητα των πελατών. Μη διστάζετε να ζητάτε την ειλικρινή άποψη του μεσίτη σας, τόσο για την τιμή που προτείνετε, όσο και για οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί. Είναι βέβαιο πώς έτσι θα οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης η οποία θα εδράζεται πάνω σε στέρεα θεμέλια.

Προηγμένες μέθοδοι προώθησης, κατανόηση και χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ειλικρίνεια, αξιοπιστία και ακεραιότητα χαρακτήρα, όλα αυτά είναι τα στοιχεία που αναζητάτε σε έναν εξαιρετικό μεσίτη ακινήτων. Βρείτε εκείνον τον μεσίτη που αποδεδειγμένα διαθέτει τα παραπάνω και θα είστε σίγουροι ότι όχι μόνο θα πουλήσετε επιτυχώς το ακίνητό σας, αλλά θα έχετε μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία, από την ανάθεση έως και την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου πώλησης του ακινήτου σας.