Blog

 

Γιατί οι Πωλήσεις Κατοικιών στα Νότια Προάστια Θα Είναι Πάντα στο Επίκεντρο του Ενδιαφέροντος


Οι πωλήσεις κατοικιών στα νότια προάστια βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του real estate της Αττικής. Μάθετε εδώ τους λόγους.

http://www.mesitiko-psarris.gr/uploads/%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1.jpg

Το γραφείο μας, με έδρα τον Άλιμο, εξειδικεύεται στις πωλήσεις κατοικιών στα νότια προάστια. Κατέχει, άλλωστε μια θέση στα top γραφεία της RE/MAX σε πωλήσεις στα νότια προάστια, αλλά και πανελλαδικά. Ποια είναι, όμως, τα χαρακτηριστικά της περιοχής και γιατί συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων αγοραστών;

Πρόκειται για τους δήμους που εκτείνονται μεταξύ του Υμηττού και της παραλιακής ζώνης. Συγκεκριμένα αποτελείται από τους δήμους: Άλιμος, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Άγιος Δημήτριος, Γλυφάδα και Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη. Μια περιοχή της Αττικής που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, τα οποία, μαζί με το ανενεργό πια αεροδρόμιο του Ελληνικού και την παραλιακή Λεωφόρο, διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερο ύφος δόμησης. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ορισμένες γειτονιές των Νοτίων Προαστίων, όπως το παραλιακό μέτωπο, ο λόφος Πανί κ.α. έχουν ιδιαιτέρως υψηλές τιμές ζώνης, ενώ άλλες, όπως το κέντρο της Καλλιθέας, συγκριτικά χαμηλότερες. Το βέβαιο είναι ότι ανεξαρτήτως περιοχής, οι πωλήσεις κατοικιών στα νότια προάστια και μέχρι την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, γνώρισαν σημαντική αύξηση. Σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά τόσο τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, όσο και το υπό σχεδιασμό Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Μην ξεχνάμε, βεβαίως, ότι τις προηγούμενες δεκαετίες πολλοί Αθηναίοι επέλεξαν το Παλαιό Φάληρο, τη Γλυφάδα και το Ελληνικό για την κατασκευή των εξοχικών τους κατοικιών, περιοχές που με την πάροδο του χρόνου γνώρισαν έντονη οικοδομική δραστηριότητα και αποτέλεσαν την επέκταση της πόλης προς τη θάλασσα. Άλλωστε, απέχουν μόνο λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και το Σύνταγμα.

Σε ό,τι αφορά τη συγκοινωνιακή τους σύνδεση, τα νότια προάστια διασχίζει η κόκκινη γραμμή του Μετρό η οποία καταλήγει στο Ελληνικό, με τον σχεδιασμό να προβλέπει επέκταση αυτής μέχρι και το κέντρο της Γλυφάδας. Παράλληλα, εξυπηρετείται τόσο από πλήθος δρομολογίων του ΟΑΣΑ, όσο και από το Τραμ. Στο δε οδικό δίκτυο κυριαρχούν οι 3 μεγάλες λεωφόροι, η Λεωφόρος Βουλιαγμένης, η Λεωφόρος Ποσειδώνος καθώς και η Λεωφόρος Συγγρού. Υπάρχει, τέλος, και η κάθετη στις 2 πρώτες λεωφόρους, η λεωφόρος Αλίμου, η οποία συνδέει την παραλιακή ζώνη με τους δήμους που γειτνιάζουν με τον Υμηττό.

Οι Πωλήσεις Κατοικιών στα Νότια Προάστια Θα Είναι Πάντα στο Επίκεντρο του Ενδιαφέροντος

Οι πωλήσεις κατοικιών αποτελούν την πλειονότητα των συμβολαιογραφικών πράξεων στην περιοχή. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά διαμερίσματα με 2 ή 3 υπνοδωμάτια και μεγάλος όγκος αυτής της κατηγορίας αποκτήθηκε από ξένους αγοραστές στα πλαίσια του προγράμματος Golden Visa. Παρόλα αυτά, οι Έλληνες, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν ορισμένοι, εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του αγοραστικού κοινού, αλλά και των τελικών αγοραστών. Σημαντική αύξηση στις ζητήσεις παρατηρείται, τέλος, σε μικρές μονοκατοικίες παλαιότητας, αλλά και στα οικόπεδα.

Σε κάθε περίπτωση και κάθε συγκυρία, ακόμα και μετά το πέρας της πανδημίας του covid19, οι πωλήσεις κατοικιών στα νότια προάστια θα συνεχίσουν να είναι ιδιαιτέρως υψηλές. Η ευρύτερη περιοχή αναμένεται να συγκεντρώσει ξανά το ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων επενδυτών, ανακτώντας σύντομα τη δυναμική που είχε πριν την πανδημία. Αν, λοιπόν, διαθέτετε ακίνητο το οποίο σκέφτεστε να πουλήσετε τους επόμενους μήνες, επικοινωνήστε μαζί μας. Μαζί θα εκτιμήσουμε την εμπορική αξία του ακινήτου σας και θα σχεδιάσουμε το marketing plan της επόμενης μέρας, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή, αλλά και μπροστά από τον ανταγωνισμό.