Blog

 

Το Real Estate στη Νέα Σμύρνη το 2022


Ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ακίνητο σε μια περιζήτητη περιοχή; Το real estate στη Νέα Σμύρνη αποτελεί κορυφαία επιλογή του γραφείου μας. Δείτε γιατί.

https://www.mesitiko-psarris.gr/uploads/real%20estate%20%CE%BD%CE%B5%CE%B1%20%CF%83%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B7.jpg

Με εκκίνηση την καρδιά της, τη διάσημη πλατεία με το πράσινο, τα σιντριβάνια, τα στιλάτα καφέ και τα εμπορικά καταστήματα και με φόντο το μοντέρνο τραμ, μια βόλτα στη Νέα Σμύρνη φανερώνει γιατί αυτή η περιοχή αποτελεί must για να ζήσει κανείς. Την επιλέγουν φοιτητές, αλλά και ζευγάρια, οικογένειες αλλά και singles. Άραγε γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Η Νέα Σμύρνη έχει τα πάντα και είναι κοντά στα πάντα. Μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας αλλά και δίπλα στην παραλιακή και την αθηναϊκή Ριβιέρα. Με υπέροχες υποδομές και παροχές. Με εξαιρετικά κτίρια σχολείων, κινηματογράφους, θέατρα και γενικά πολλές πολιτιστικές δράσεις, δρόμους περιποιημένους, το φημισμένο Άλσος και φυσικά γήπεδα και αθλητικές δραστηριότητες με επίκεντρο τον πασίγνωστο και θρυλικό Πανιώνιο.

Μια πόλη μέσα στην πόλη χωρίς τίποτα να είναι γκρίζο. Αντίθετα, κυριαρχεί το πράσινο και οι καλαίσθητες οικοδομές. Η Νέα Σμύρνη είναι η περιοχή-χρυσή τομή για όσους θέλουν να ζουν στο κέντρο μιας πόλης αλλά και στην ηρεμία ενός πολυτελούς προαστίου. Διόλου παράξενο λοιπόν που οι τιμές ακινήτων στη Νέα Σμύρνη δεν έχουν μεγάλη διαφορά από εκείνες της Κηφισιάς ή της Γλυφάδας και άλλων ανέκαθεν θεωρούμενων πολυτελών προαστίων.

Τα χαρακτηριστικά της αγοράς ακινήτων στη Νέα Σμύρνη

Η Νέα Σμύρνη είναι μια από τις λίγες περιοχές που εξαρχής σχεδιάστηκε ως αστικός οικισμός για να στεγάσει τους πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πέρα από τα εκπαιδευτήρια όπως η Ευαγγελική Σχολή και το πρώτο εξατάξιο Γυμνάσιο από τα διάσημα κτίσματα είναι και η Αγία Φωτεινή που πέρα από την ιερότητα φέρει το περίφημο καμπαναριό, αντίγραφο εκείνου στον ομώνυμο ναό της θρυλικής Σμύρνης στα μικρασιατικά παράλια.

Στην πενταετία 1955-1960 εμφανίστηκαν και οι πρώτες πολυκατοικίες οι οποίες σιγά σιγά εξαφάνισαν τους άλλοτε άπλετους ελεύθερους χώρους. Και παρόλο που υπήρξε κάποια παύση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τα τελευταία χρόνια ο κατασκευαστικός οίστρος έχει αρχίσει στην πάντα ελκυστική Νέα Σμύρνη δίνοντας νέες ευκαιρίες για την προσφορά νέων, καλαίσθητων και λειτουργικών διαμερισμάτων.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι γειτονιές γύρω από την κεντρική πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης αλλά και το Άλσος έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση με ανάλογες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο. Ωστόσο, μπορεί να βρει κανείς πιο οικονομικά ακίνητα στους στενότερους δρόμους της Άνω Νέας Σμύρνης χωρίς να χάνει τα πλεονεκτήματα της διαμονής σε αυτό το φιλέτο της Αττικής.

Ειδικότερα, τα διαμερίσματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνα που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 1975 και του 2000, που καλύπτουν μία επιφάνεια συνήθως από 70 τ.μ. μέχρι 120 τ.μ. Τα παλαιότερα εξ αυτών, έχουν μεγαλύτερους χώρους και μπάνια, καθώς ακολουθούν την αρχιτεκτονική της εποχής ενώ όσο πιο κοντά προς το 2000 τα ακίνητα μοιάζουν περισσότερο με τα νεόδμητα αλλά σε τιμές σχετικά πιο χαμηλές σε σχέση με τις νέες κατασκευές. Βέβαια, καθώς η Νέα Σμύρνη διαθέτει τα πάντα και από άποψη διαμερισμάτων, οι προτάσεις είναι πολλές. Αρκεί, να προσέξει κανείς να κάνει τη σωστή επιλογή.

RE/MAX Psarris: Γνώση και εμπειρία στη Νέα Σμύρνη τετραγωνικό προς τετραγωνικό

Μήπως διαθέτετε ακίνητο που θέλετε να αξιοποιήσετε ή ενδιαφέρεστε να αγοράσετε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, όσο και αν γνωρίζετε την περιοχή, καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο μεσίτη ώστε να σας καθοδηγήσει σωστά, είτε θέλετε να πουλήσετε είτε επιθυμείτε να αγοράσετε οίκημα στην όμορφη αυτή συνοικία. Ο επαγγελματίας σύμβουλος ακινήτων όχι μόνο γνωρίζει την πόλη από άκρη σε άκρη αλλά ενημερώνεται καθημερινά για τις τυχόν αλλαγές στις τιμές ακινήτων και γενικά της τοπικής αγοράς ενώ ξέρει πώς να διαπραγματευτεί ένα ακίνητο.

Εάν είστε πωλητής, με έναν καλό μεσίτη στο πλευρό σας θα κερδίσετε την καλύτερη δυνατή αξία της ιδιοκτησίας σας και σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Αντίστοιχα, εάν είστε υποψήφιος μόνιμος κάτοικος θα αποκτήσετε το διαμέρισμα που ονειρεύεστε χωρίς να πέσετε σε παγίδες και παράλογες οικονομικές απαιτήσεις.

Πώς θα είστε σίγουροι για την επιλογή του κατάλληλου μεσίτη που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία; Απλώς ακολουθήστε τους πολλούς. Και οι πολλοί επιλέγουν τη RE/MAX Plus και την Psarris Team: Με εφαλτήριο τη Νέα Σμύρνη και πληθώρα επιτυχημένων πωλήσεων στο χαρτοφυλάκιό της, η Psarris Team όχι μόνο διαθέτει εμπειρία και γνώση αλλά και διάθεση να σας συμβουλέψει και να σας κατευθύνει από την πρώτη στιγμή που θα επικοινωνήσετε με αυτή την εξαιρετική ομάδα συμβούλων ακινήτων που πολλάκις έχει διακριθεί.