Υπηρεσίες σε Πωλητές

Θέλετε πώληση του ακινήτου σας γρήγορα και στην καλύτερη τιμή;

 

Υπηρεσίες προς Πωλητές


Η πώληση ακινήτου είναι μια σοβαρή υπόθεση. Ειδικά στη χώρα μας, η ακίνητη περιουσία αποτελούσε και αποτελεί όνειρο ζωής, βασικό τρόπο αποταμίευσης και την κληρονομιά που αφήνουμε στα παιδιά μας. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι η πώληση του ακινήτου να γίνει στην υψηλότερη δυνατή τιμή και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Οι τρόποι που μπορεί να πουλήσει κανείς είναι οι εξής:


http://www.mesitiko-psarris.gr/uploads/remax-apply-agent.png

1) Μόνος, χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσίτη.

Πρόκειται για τον απλούστερο τρόπο πώλησης, “For Sale By Owner” όπως ονομάζεται στις αγγλόφωνες αγορές, με βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση των χρημάτων που σε αντίθεση περίπτωση θα έπρεπε να καταβάλει στον μεσίτη. Στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνονται το ότι θα πρέπει να αναλάβει ο ίδιος όλο το φόρτο εργασίας (ενέργειες προβολής, διαφήμισης, ραντεβού με υποψήφιους αγοραστές κλπ). Επίσης, θα πρέπει μόνος του να κάνει έρευνα τιμών στην περιοχή του ακινήτου, κάτι που μπορεί να κρύβει παγίδες. Αν ζητήσει πολλά, οι υποψήφιοι αγοραστές θα προσπεράσουν. Αν ζητήσει λίγα, τότε θα χάσει περισσότερα χρήματα από το ποσό της μεσιτικής αμοιβής. H πώληση ακινήτου με το συγκεκριμένο τρόπο μπορεί φαίνεται συμφέρουσα, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φυσικά, χρόνο. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για τις πιθανές παγίδες που μπορεί να κρύβει η διαδικασία της πώλησης, ενώ εδώ θα βρείτε τη λίστα με τα δικαιολογητικά για πώληση ακινήτου, που θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε και να προσκομίσετε στο συμβολαιογράφο.


2) Ο ιδιοκτήτης, παράλληλα με έναν ή περισσότερους μεσίτες.

Ίσως ο συνηθέστερος τρόπος πώλησης στην Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης διαθέτει ακίνητο προς πώληση το οποίο και διαφημίζει σε γνωστά portals αγγελιών. Είτε από την αγγελία του, είτε επικοινωνώντας ο ίδιος με τοπικά κτηματομεσιτικά γραφεία, έρχεται σε επαφή με πολλούς μεσίτες ακινήτων, οι οποίοι το διαφημίζουν ταυτόχρονα και παράλληλα με εκείνον. Πρόκειται για μια “ανοιχτή”, μη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ πωλητή και μεσίτη. Η κεντρική ιδέα πίσω από αυτόν τον τρόπο πώλησης ακινήτου είναι ότι όσοι περισσότεροι μεσίτες, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής. Και φυσικά, ο ιδιοκτήτης μπορεί να εξακολουθεί να διαφημίζει και ο ίδιος το ακίνητό του, ελπίζοντας ότι θα βρει μόνος του τον αγοραστή. 

Μπορεί στη θεωρία αυτό να ακούγεται καλό, η πραγματικότητα, όμως, είναι λίγο διαφορετική.

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι ουσιαστικά ένα κατάλειπο του πρόσφατος παραλθόντος, όταν δεν υπήρχε ακόμα το διαδίκτυο και το να κοινοποιήσεις το ακίνητό σου σε πολλά διαφορετικά μεσιτικά ταυτόχρονα, είχε νόημα. Με την έλευση του διαδικτύου και με την πλειονότητα των γραφείων να αναρτούν αγγελίες στα ίδια portals και sites ακινήτων, η εν λόγω πρακτική παύει πλέον να έχει λογική. Το βασικό μειονέκτημά της έγκειται στο γεγονός ότι κανένας μεσίτης ακινήτων δεν έχει διασφαλισμένη την αμοιβή του. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των εμπλεκομένων μεσιτών, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να πληρωθούν. Και φυσικά, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος το ακίνητο να πουληθεί ανά πάσα στιγμή από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, ο οποίος λειτουργεί άτυπα ως “μεσίτης” του εαυτού του. Αυτό το καθεστώς δημιουργεί συχνά συνθήκες ανασφάλειας, αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού στους μεσίτες, γεγονός που λειτουργεί αρνητικά στην πώληση ακινήτου. Σκοπός του εκάστοτε μεσίτη είναι να πουληθεί το ακίνητο όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι ώστε να προλάβει τον ανταγωνισμό, με την τιμή του ακινήτου να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Συνεπώς, αυτός ο τρόπος μπορεί να είναι αποτελεσματικός αν επείγεστε να πουλήσετε σε οποιαδήποτε τιμή, όχι όμως όταν στοχεύετε τη μέγιστη δυνατή τιμή. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται συνεχής έλεγχος και συντονισμός των μεσιτών από τον ιδιοκτήτη, κάτι που είναι ευκολότερο και αποτελεσματικότερο όταν ο αριθμός τους διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.


3) Με αποκλειστική ανάθεση σε ένα μεσιτικό γραφείο.

Η αποκλειστική εντολή για πώληση ακινήτου χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε στο μεσιτικό γραφείο της επιλογής μας το κίνητρο να πετύχει για εμάς τη μέγιστη δυνατή τιμή. Έχει ορισμένη διάρκεια ισχύος (έως και 8 μήνες σύμφωνα με το Ν.4072/12) και σε αυτό το διάστημα δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί άλλος μεσίτης, ούτε ο ιδιοκτήτης. Όπως εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει, αυτού του τύπου η ανάθεση δημιουργεί ιδανικές συνθήκες εργασίας για έναν κτηματομεσίτη. Επειδή η μεσιτική του αμοιβή είναι σε μεγάλο βαθμό διασφαλισμένη, ενώ έχει δεσμευτεί και ηθικά, ο αποκλειστικός μεσίτης θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την αποστολή που του έχει ανατεθεί. Παράλληλα, είναι ο τρόπος πώλησης που προτιμούν σήμερα οι περισσότεροι αγοραστές. Και αυτό γιατί αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια για το γεγονός ότι το ακίνητο το διαχειρίζεται ένας, άρα το γνωρίζει καλά, αλλά και επειδή θεωρούν ότι η προσφορά τους θα μεταφερθεί σωστά στον ιδιοκτήτη.

Το μειονέκτημα αυτού του τρόπου πώλησης είναι ο κίνδυνος να αναθέσει ο ιδιοκτήτης το ακίνητό του σε κάποιο κτηματομεσίτη ο οποίος δεν θα δραστηριοποιηθεί αρκετά, με αποτέλεσμα να παραμείνει “εγκλωβισμένος” έως και τη λήξη της σύμβασης. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του αποκλειστικού σας μεσίτη ακινήτων, αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε τον ίδιο, αλλά και τη δουλειά του. Η σχέση και η καλή επικοινωνία ιδιοκτήτη-μεσίτη, είναι εδώ καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή πώληση. Ζητήστε του να σας εξηγήσει αναλυτικά τι ενέργειες θα κάνει, πόσο συχνά θα σας ενημερώνει, ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας απέναντί του κλπ. Η αποκλειστική ανάθεση μπορεί να εξαιρεί πρόσωπα σε ό,τι αφορά στην υποχρέωση του ιδιοκτήτη να καταβάλει μεσιτική αμοιβή ή άλλους όρους που μπορούν να τροποποιηθούν, έτσι ώστε να έρθει στα μέτρα σας.


Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε για την πώληση ακινήτου σας, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Από την παροχή χρήσιμων πληροφοριών, μέχρι και την πλήρη ανάληψη πώλησης ή εκμίσθωσης του ακινήτου σας. Από την εκτίμηση της εμπορικής αξίας έως και την διεκπεραίωση συλλογής εγγράφων και δικαιολογητικών, καθώς και το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων μερών.

Η Psarris Team και το γραφείο μας RE/MAX Plus, παρέχουμε στους ιδιοκτήτες ακινήτων μια σειρά υπηρεσιών που θεωρούμε ότι δίνουν αξία στην ακίνητη περιουσία τους.


Εκτίμηση εμπορικής αξίας


Είτε χρειάζεστε την επαγγελματική μας άποψη για την αξία του ακινήτου σας, είτε μια αναλυτική, έγγραφη εκτίμηση εμπορικής αξίας από πιστοποιημένο εκτιμητή, το γραφείο μας μπορεί να σας την παρέχει. Έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία όλων των ακινήτων που πουλήθηκαν ή εκμισθώθηκαν στα Νότια Προάστια από τη RE/MAX, γεγονός που μας βοηθάει να εκτιμήσουμε την εμπορική αξία οποιουδήποτε ακινήτου στην περιοχή.Υπηρεσίες μηχανικού


Για την πώληση ενός ακινήτου, είναι πια απαραίτητη η συμμετοχή μηχανικού, ο οποίος καλείται να εκδώσει τη βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρέτων, καθώς και το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Οι μηχανικοί του γραφείου μας, με πολύ μεγάλη εμπειρία στις τακτοποιήσεις αυθαίρετων κατασκευών, μπορούν να αναλάβουν ταχύτατα όλα τα παραπάνω. Ταυτόχρονα, για κάθε ακίνητο που αναλαμβάνουμε προς πώληση, γίνεται πολεοδομικός προέλεγχος, έτσι ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι ενέργειες θα απαιτηθούν στη συνέχεια και ποιο το κόστος αυτών.Επαγγελματική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση ακινήτου

Η σωστή προβολή των χώρων του, είναι καθοριστικής σημασίας για την πώληση ακινήτου. Γι’ αυτό και επενδύουμε στην επαγγελματική φωτογράφιση αλλά και τη βιντεοσκόπηση των ακινήτων που αναλαμβάνουμε.360 μοιρών φωτογράφιση και εικονική περιήγηση

Μπορεί η επαγγελματική φωτογράφιση να είναι για εμάς προαπαιτούμενο, όμως δεν αρκούμαστε σε αυτή. Χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, αποτυπώνουμε κάθε χώρο του ακινήτου σας με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να δει αλλά και να περιηγηθεί εικονικά στο ακίνητό σας χωρίς να είναι εκεί.Φωτορεαλιστική απεικόνιση και virtual staging

Στις περιπτώσεις που το ακίνητο δεν είναι σε κατάσταση που μπορεί να φωτογραφηθεί (ακίνητα υπό ανακαίνιση, με φθορές κλπ), παρέχουμε στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα της φωτορεαλιστικής απεικόνισης με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επίσης, όταν το ακίνητο είναι κενό ή τα έπιπλά του δεν το αναδεικνύουν, υπάρχει η λύση της ψηφιακής ή “εικονικής επίπλωσης”.Διοργάνωση ανοιχτών υποδείξεων “open house”

Το open house διενεργείται προσκαλώντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών ταυτόχρονα, συγκεκριμένες ημέρες του μήνα και ουσιαστικά δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν το ακίνητο χωρίς αυστηρά καθορισμένο ραντεβού. Το όφελος προς τον ιδιοκτήτη είναι η λεγόμενη “έκρηξη επισκεψιμότητας” και η αύξηση του αισθήματος ανταγωνισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, έχουμε δημιουργήσει 3 ολοκληρωμένα πακέτα, έτσι ώστε να επιλέξετε εκείνο που σας ταιριάζει. Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό ενημερωτικό έντυπο από εδώ.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε ακίνητο είναι μοναδικό, συνεπώς δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές επιτυχίας. Αν ενδιαφέρεστε για την πώληση ακινήτου σας, καλέστε μας για να προγραμματίσουμε μια συνάντηση. Θα εξετάσουμε μαζί ποιο από τα προγράμματα που παρέχουμε εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες και θα καταστρώσουμε το κατάλληλο για το ακίνητό σας marketing plan. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε.